Doresc sa mi se aduca polita prin curier, cum platesc?
Depinde de modalitatea de plata aleasa de tine. Daca doresti sa platesti numerar, polita se achita in momentul in care intri in posesia politei. Daca alegi sa platesti prin ordin de plata sau prin online banking trebuie sa ne transmiti prin e-mail dovada platii inainte de a primi polita. De ce? Deoarece o polita de asigurare trebuie achitata inainte de a intra in vigoare, intrucat ea produce efecte juridice imediat ce este emisa.
In cat timp intru in posesia politei ?
In mod normal livram gratuit politele de asigurare in maxim 24h de la confirmarea comenzii. Daca te grabesti poti veni la sediul nostru sau poti opta pentru livrarea in 30 de minute pentru un cost de numai 15 RON *
Valabil pentru comenzile lansate de luni pana vineri in intervalul 9–17.
Ce este sistemul bonus malus?
Este un sistem introdus in Romania din anul 2010, conform caruia soferii care nu vor cauza daune pe RCA vor primi un bonus constand in reducerea tarifului, iar cei implicati in unul sau mai multe accidente in anul precedent vor primi un malus adica o majorare a primei de asigurare.
Pe ce perioada se poate incheia asigurarea RCA ?
Polita de asigurare RCA se poate incheia pe 6 sau 12 luni, exceptie facand masinile ce urmeaza sa aiba numere de inmatriculare provizorii, pentru care se pot incheia polite RCA cu perioada de asigurare de o luna.
Ce amenda primesc daca nu am RCA valabil?
Amenda este de 1.000 lei sau 500 lei daca se plateste in 48 ore, plus retinerea talonului si a placutelor de inmatriculare pana la dovedirea incheierii unei polite. In cazul in care esti implicat intr-un accident si esti vinovat, situatia este mai grava, pentru ca se adauga plata pagubelor produse tertilor.
Ce este constatul amiabil?
Constatul amiabil creaza cadrul juridic prin care se simplifica procedura de constatare a unor evenimente rutiere ce indeplinesc urmatoarele conditii: exista cel mult 2 vehicule implicate, nu exista daune corporale si cele 2 parti se inteleg. Prin urmare solutionarea problemei se va face la asiguratorul vinovatului, fara a mai fi necesara implicarea Politiei. In cazul in care partile nu se inteleg sau sunt mai multe vehicule implicate se urmeaza procedura clasica.
Ce este fransiza?
Fransiza este partea din dauna care va fi suportata de catre asigurat in cazul producerii unui eveniment. Cu cat fransiza este mai mare, cu atat prima de asigurare devine mai mica.
Ce reprezinta inspectia de risc si de ce este ea necesara in cazul CASCO?
Inspectia de risc consta in evaluarea autovehiculului de catre un inspector al asiguratorului. Procesul consta in fotografierea autovehiculului si completarea unui formular de inspectie de risc, in care se va preciza starea actuala si avariile existente in momentul prezentarii la inspectie.
In acest fel sunt depistate avariile existente inaintea inspectiei de risc care nu vor fi despagubite de catre societatile de asigurare.
Cum se stabileste suma asigurata in cazul asigurarii CASCO?
In cazul unui vehicul nou: suma asigurata este egala cu valoarea de nou a bunului probata cu documentele aferente (factura fiscala).
In cazul unui vehicul uzat: vehiculul se asigura la valoarea reala la data incheierii politei de asigurare, scazandu-se uzura acestuia in functie de vechime. Procedura de calcul variaza in functie de asigurator.
Ce fel de autovehicule se pot asigura CASCO ?
Prin polita CASCO fi asigurate autovehiculele inmatriculate sau aflate in curs de inmatriculare in Romania apartinand persoanelor juridice sau fizice cu conditia sa fie intr-o stare buna de functionare si sa nu prezinte avarii ale caroseriei. In majoritatea cazurilor companiile de asigurare accepta in asigurare autovehiculele cu o vechime de pana la 10 ani.
Ce se întampla daca uit sa achit o rata de asigurare la timp?
Deobicei existã o perioada de gratie agreatã de societatea de asigurare, perioada care variaza de la 5 la 15 zile lucratoare de la data scadenta mentionata in polita. Dupa depasirea acestui termen polita va fi fara acoperire si nu veti putea beneficia de despagubiri. In anumite situatii, polita poate fi repusa in vigoare prin efectuarea unei noi inspectii de risc si prin plata primei de asigurare, insa in niciun caz nu vor fi despagubite daune produse in perioada de suspendare a acoperirii.